aa      

 
FORD NIEUWS

Ford nieuws

Ford introduceert de Focus 1.0 EcoBoost ECOnetic Lease met 14 procent fiscale bijtelling

Ford begint het nieuwe jaar met een belangrijke primeur, de ultrazuinige Focus 1.0 EcoBoost ECOnetic Lease 5-deurs hatchback. Daarmee is Ford de eerste autofabrikant die in het C-segment een model biedt met benzinemotor en met maximaal fiscaal voordeel. Bij registratie voor 1 juli 2012 geldt geen motorrijtuigenbelasting (MRB), geen BPM en slechts 14% bijtelling. 

Deze nieuwste Focus dankt zijn zuinigheid aan de baanbrekende 1.0-liter 3-cilinder EcoBoost-motor: een hightech krachtbron met 74kW/100pk die uitstekende prestaties levert tegen een zeer laag brandstofverbruik. De gemiddelde CO2-uitstoot blijft daardoor onder de 110 g/km. 

Meest compacte EcoBoost-motor 
De gloednieuwe 1.0 EcoBoost-motor met directe inspuiting is ontwikkeld door Ford’s Technical Centre in het Engelse Dunton en is de meest compacte in zijn soort. Dankzij een krachtige en zeer responsieve turbo heeft hij een minimale turbovertraging en een riant koppel. Een geavanceerd koelsysteem verlaagt het brandstofverbruik door de motor sneller op te warmen. Doordat het blok is gemaakt van gietijzer in plaats van aluminium is daarvoor 50% minder energie nodig. Eveneens nieuw is de motorlayout: twee belangrijke aandrijfriemen zijn ondergedompeld in olie voor een stillere en efficiëntere aandrijving met de duurzaamheid van een ketting. Een vliegwiel en geoptimaliseerde motorophanging geven de 3-cilinder een neutrale en verfijnde loop. Al deze verbeteringen zijn grondig beproefd tijdens 720.000 testkilometers. Net als zijn grotere EcoBoost-broers maakt de 1.0-liter versie gebruik van Ti-VCT (Twin Variable Camshaft Timing) voor optimale prestaties en zuinigheid. Andere intelligente features zijn de variabele airco-hoogspanningscompressor en lage-frictie coating voor motoronderdelen. De Focus 1.0 EcoBoost is voorzien van ECOnetic-technologieën zoals Ford Auto-Start-Stop, Active Grille Shutter en Ford Smart Regenerative Charging. 

Twee riante ECOnetic Lease uitvoeringen: meer technologie, minder bijtelling 
De 74kW/100pk Focus 1.0 EcoBoost 5-deurs hatchback staat vanaf maart 2012 bij de Nederlandse Ford dealers in de showrooms, maar is per direct te bestellen. Hij is vooralsnog alleen beschikbaar als ECOnetic Lease Trend en Titanium, voor zakelijke rijders. Beide uitvoeringen bieden een rijke uitrusting voor een lage fiscale waarde, resulterend in een zeer lage fiscale bijtelling vanaf €96,- per maand. 

Ford Focus 1.0 EcoBoost ECOnetic Lease Trend
De Ford Focus ECOnetic Lease Trend heeft onder meer airconditioning, Bluetooth®, Voice Control, een audio- en navigatiesysteem met 5-inch kleurenscherm (West-Europa), cruise control inclusief Adjustable Speed Limiting Device, parkeersensoren (achter), centrale portiervergrendeling met afstandsbediening en elektrisch bedienbare voorportierramen. De Ford Focus 1.0 EcoBoost ECOnetic Lease Trend heeft een vanafprijs van €19.595,-. 

Ford Focus 1.0 EcoBoost ECOnetic Lease Titanium
De Ford Focus ECOnetic Lease Titanium is boven de ECOnetic Lease Trend uitvoering onder meer voorzien van 16-inch lichtmetalen velgen, Active Park Assist, Hill Start Assist, Dual Zone automatische airconditioning, elektrische voorruitverwarming, regensensor, automatisch inschakelende dimlichten en elektrisch verstel-, verwarm- en inklapbare buitenspiegels. Het in- en exterieur van de Titanium is luxueus afgewerkt. De Ford Focus 1.0 EcoBoost ECOnetic Lease Titanium heeft een vanafprijs van €21.795,-. 

'Voortrekkersrol in duurzame mobiliteit'
Gerard Bolder, Algemeen Directeur van Ford Nederland, is trots op de nieuwe en zuinige Focus. "Deze auto bewijst dat Ford voorop loopt in geavanceerde technologie die echt bijdraagt aan duurzame mobiliteit en die de kosten voor onze klanten zo laag mogelijk houdt. We zijn de eerste en enige in het C-segment met een BPM- en MRB-vrije benzineauto met 14% bijtelling. De 1.0-liter EcoBoost is een van de meest geavanceerde motoren die Ford ooit heeft gemaakt." 

De nieuwe motor staat niet op zich zelf, benadrukt Bolder. "Met onze EcoBoost-strategie kijken we naar álle details die onze auto's zuiniger kunnen maken bij gelijkblijvende of zelfs betere prestaties. Deze nieuwe motor bewijst hoeveel we daarmee kunnen bereiken; hij zal onze klanten verbazen én overtuigen." De 74kW/100pk sterke 1.0 EcoBoost is nog maar het begin van het goede nieuws in 2012. "Later in het jaar introduceren we de ultrazuinige Focus 1.6 TDCi ECOnetic Technology met 14% bijtelling én de 92kW/125pk sterke Focus 1.0 EcoBoost." 

Prijzen, specificaties en introductie
De technische specificaties van de 74kW/100pk sterke Ford Focus 1.0 EcoBoost varianten worden medio januari 2012 bekend gemaakt. De prijzen en specificaties van de overige Focus 1.0 EcoBoost varianten volgen medio tweede kwartaal 2012
 
   

Mundus neemt Ford-dealer Timmerman over

 
Per 1 januari 2012 neemt Mundus Automotive de activiteiten van Ford-dealer Timmerman over. Timmerman heeft vestigingen in Assen, Veendam en Winschoten. Alle drie de vestigingen gaan volgend jaar verder onder de naam Mundus.
Mundus Automotive is de Ford-divisie van Astrum Automotive (Wensink) en heeft nu al zeven vestigingen, in Apeldoorn, Arnhem, Kampen, Nijmegen, Velp (gld), Wijchen en Zwolle. Met de vestigingen van Timmerman erbij - Assen, Veendam, Winschoten - heeft Mundus Automotive volgens eigen zeggen een marktaandeel van 6,9 procent binnen Ford Nederland. Men streeft naar een marktaandeel van 10%. Ook wil hij de omzet van het concern verdubbelen van 380 naar circa 750 miljoen euro in de komende jaren. Aldus Astrum-ceo Laurens Stigter in een interview met Automotive. Naast Ford is Timmerman ook dealer van Fiat en Suzuki.
 
 

Zaterdag 19 november a.s. is het Ford Winterinspectiedag!

 

Wij controleren dan gratis uw auto op 10 vitale onderdelen, zodat w Ford al is voorbereid op betrouwbaar en veilig rijden in winterse omstandigheden. Na deze inspectie heeft u recht op drie maanden garantie op de gecontroleerde en goedgekeurde onderdelen. De prijs van de Ford Winterinspectie is gedurende de verdere winterperiode (november t/m januari) 19,95. U krijgt bij uw bezoek bovendien een verlichtende Ford attentie!

Uw Ford wordt gecontroleerd op de volgende tien onderdelen:

 • Koelsysteem/antivries
 • V-snaren
 • Ruitensproeiersysteem
 • Remblokken
 • Oliepeil
 • Waterslangen
 • Wisserbladen
 • Banden
 • Accu
 • Verlichting
 • Wij raden u aan om vooraf contact met de dealer op te nemen voor een afspraak bij n van de Ford dealers. Ze maken dan voldoende tijd vrij voor u en uw auto.

   
   
     
     
     
     
     
     
         
                         
                       
  HOME  |  Ander merk zoeken  |  Autobedrijf op regio  |  Voordelig tanken  |  Alles over winterbanden  |  Ford autobedrijven  |  Chevrolet garage  |  Skoda specialist  |  Auto tips